Opvallend: Als Ünal voor rust scoort, wint FC Twente

Morgenavond staan FC Twente en Heracles Almelo tegenover elkaar in de Grolsch Veste. Beide ploegen hebben wat goed te maken na hun slechte start in 2017. FC Twente verloor in Arnhem kansloos met 3-1 van Vitesse, terwijl Heracles in eigen huis met 1-4 klop kreeg van FC Groningen.

[google]Opvallend is dat FC Twente en Heracles Almelo de enige ploegen in de Eredivisie zijn die dit seizoen nog niet uit een hoekschop gescoord hebben, zo meldt De Twentsche Courant Tubantia. Twente kreeg tot dusver 72 corners en Heracles zelfs 96.

Een ander opvallend feitje is dat als Enes Ünal in de eerste helft scoort voor FC Twente (drie wedstrijden), dat de ploeg dit seizoen dan altijd wint tot nu toe. Als hij in de tweede helft scoort (vier wedstrijden), wint Twente juist steeds niet. Ünal staat nu op tien treffers en is daarmee de op een na trefzekere Turk in de Eredivisie. Alleen Colin Kazim-Richards scoorde twee jaar geleden elf keer in een seizoen.