FC Twente Vrouwen

Oranje Leeuwinnen bereiken achtste finale WK, invalbeurt voor Jansen

De Oranje Leeuwinnen zijn donderdag eerste geëindigd in de poulefase van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk. De ploeg van trainster Sarina Wiegman versloeg Canada met 2-1 in de laatste wedstrijd van de groepsfase.

Anouk Dekker opende in de 54e minuut de score voor Nederland. De oud FC Twente-verdedigster kopt de bal binnen na een voorzet uit een vrije trap van Sherida Spitse. Nog geen vijf minuten laten maakte Canada namens Christine Sinclair de aansluitingstreffer. In de 75e minuut wist Oranje het winnende doelpunt te maken. De goal werd gemaakt door Lineth Beerensteyn met een assist van Desireee van Lunteren.

De Oranje Leeuwinnen nemen het in de achtste finale op tegen Japan. Vier jaar geleden speelde Nederland ook tegen de Aziaten waarvan ze destijds met 2-1 verloren. Als Oranje weet te winnen van Japan speelt het in de kwartfinale tegen de winnaar van het treffen tussen Italië en China.

FC Twente-speelster Renate Jansen mocht in de slotfase invallen bij de Oranje Leeuwinnen. In de 87e minuut viel de 28-jarige aanvalster in voor Daniëlle van de Donk. Ook voormalig FC Twente-middenveldster Jill Roord mocht 20 minuten invallen in de wedstrijd tussen Nederland en Canada.