Oranje Leeuwinnen bereiken kwartfinale na moeizame overwinning op Japan

Dinsdag speelden de Oranje Leeuwinnen in de achtste finale van het WK Voetbal voor Vrouwen tegen Japan. De Aziatische vrouwen werden over 90 minuten met 2-1 aan de kant gezet. Voormalig speelsters van FC Twente Vrouwen Kika van Es, Lineth Beerensteyn en Jill Rood vielen gedurende de wedstrijd in.

Lieke Martens bracht haar ploeg uit een corner, op sublieme wijze, op voorsprong na ruim een kwartier spelen. Met buitenkant voet tikte ze de lage corner in de verre hoek van het Japanse doel.

De Japanners gingen vervolgens druk zetten en wisten vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Na een vlotlopende aanval was het Yui Hasegawa die raak schoot.

[google][app]

Japan speelde de gehele helft veel beter en maakte met dotten van kansen meer aanspraak op de overwinning dan Oranje. Maar de ploeg van Wiegman kreeg een makkelijk gegeven penalty toegewezen die werd benut door Martens. Zaterdag speelt Oranje opnieuw, dit keer in de kwartfinale tegen Italië.

Opstelling: v.Veenendaal,v.Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen (Van Es/85) , Groenen, Van de Donk (Roord/87), Spitse, Van de Sanden (Beerensteyn/68), Miedema, Martens