Oranje Leeuwinnen boeken ruime zege op Oostenrijk

[google] De Oranje Leeuwinnen hebben gisteren een overtuigende zege geboekt op de vrouwen van Oostenrijk. Met het oog op het EK Voetbal dat deze zomer plaats vindt in Nederland is de Nederlandse ploeg zich volop aan het voorbereiden en wint wedstrijd na wedstrijd. Het duel in Deventer eindigde in een 3-0 zege voor Oranje.

Anouk Dekker en Jill Roord mochten in de basis starten tegen Oostenrijk, maar scoren deden zij niet. Al na vijf minuten spelen stond Nederland op een comfortabele 2-0 voorsprong door een eigen treffer en een doelpunt van Vivianne Miedema. Aan het einde van de eerste helft was het Lieke Martens die de 3-0 op het scorebord zette.

Later vandaag zal de definitieve selectie voor het EK Voetbal worden bekendgemaakt.