Oranje Leeuwinnen dankzij voormalig Tukker naar finale play-offs, laatste horde: Zwitserland

De Oranje Leeuwinnen hebben enkel nog Zwitserland te verslaan om zich te plaatsen voor het WK. Gisteravond werd het in Denemarken 1-2 voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Over twee wedstrijden werden de Deense vrouwen met 4-1 verslagen. Voormalig Tukker Lineth Beerensteyn was met twee doelpunten erg belangrijk voor het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Hoewel een 4-1 over twee wedstrijden klinkend lijkt, begonnen de Oranje Vrouwen allerminst scherp aan het duel in Denemarken. De Denen kwamen al na vijf minuten op voorsprong uit een penalty van Nadia Nadim. Twee minuten later was het echter Beerensteyn die de stand alweer gelijk trok. Het tweede Nederlandse doelpunt liet langer op zich wachten. In de extra tijd was het dezelfde Beerensteyn die de eindstad op 1-2 bepaalde.

Speelster van FC Twente Vrouwen Renate Jansen zat wel bij de selectie, maar moest de gehele wedstrijd genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

De volgende wedstrijd in de playoffs om een WK-ticket zal zijn tegen Zwitserland. De Zwitserse vrouwen hadden aan een 1-1 in eigen huis tegen België genoeg, nadat het in de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk had gespeeld. De finale van de play-offs wordt eveneens gespeeld over twee wedstrijden. Deze vinden plaats op 5 en 13 november.