Oranje Leeuwinnen gedeeld eerste in Groep C na zege op Zweden

Vanmiddag om 16.00 uur begon de wedstrijd voor de Oranje Leeuwinnen tegen Zweden. In het Estádio Municipal de Lagos werd het 0-1 voor de Oranje Vrouwen door een verzilverde penalty van aanvoerster Mandy van den Berg (ADO Den Haag) in de 81e minuut.

[google]De strafschop werd uitgelokt door Lineth Beerensteyn van FC Twente Vrouwen. Zij ging over de knie bij een Zweedse en de arbiter achtte dit genoeg voor een penalty. Verder was de wedstrijd niet van hoogstaand niveau. In de eerste helft was Zweden wat sterker, waarna het Nederland van bondscoach Sarina Wiegman (opvolger van de eerder dit jaar ontslagen Arjan van der Laan, red.) in de tweede helft meer weerstand bood.

Na drie wedstrijden in de poule fase van de Algarve Cup staat Oranje Vrouwen op 6 punten, waarmee het Australië naast zich vindt op de eerste plaats in Groep C. Het toernooi in Portugal wordt gezien als voorbereiding op het EK Vrouwenvoetbal dat dit jaar in Nederland plaatsvindt.