Oranje Leeuwinnen met zestal FC Twente in selectie onderuit tegen Frankrijk

De Oranje vrouwen speelden afgelopen vrijdag een interlandwedstrijd tegen Frankrijk. Met FC Twente-speelsters Lineth Beerensteyn, Sherida Spitse, Renate Jansen, Jill Roord, Siri Worm en Danique Kerkdijk in de selectie werd er in eigen huis met 1-2 verloren van de Fransen. Opvallend is dat een voormalig speelster van de FC Twente vrouwen grotendeels verantwoordelijk is voor de nederlaag.

[google] Oud-FC Twente speelster Anouk Dekker scoorde in de eerste helft een doelpunt, maar ze trof het verkeerde doel. Na rust kwamen FC Twente-speelsters Lineth Beerensteyn, Sherida Spitse en Renate Jansen het veld in en viel er aan beide zijden nog één doelpunt, wat een 1-2 eindstand op het scorebord tot gevolg had.

Jill Roord, Siri Worm en Danique Kerkdijk speelden vrijdag niet voor de Oranje Leeuwinnen. Wellicht krijgen zij aankomende dinsdag tegen Finland de kans om minuten te maken. De Oranje vrouwen spelen dan in Doetinchem de volgende wedstrijd. Het duel dat om 19:00 uur zal worden afgetrapt wordt live uitgezonden op Fox Sports.