Oranje onder 19 kruipt door het oog van de naald

Hidde ter Avest heeft met Oranje onder 19 de eerste wedstrijd op het EK onder 19 gewonnen. In Ulm speelde Nederland tegen de leeftijdsgenoten van Kroatië. Het werd 1-3 voor de ploeg van trainer Aron Winter.

De talentvolle ploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim vijftien minuten spelen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Steven Bergwijn. Een dik kwartier later verdubbelde Sam Lammers de voorsprong voor Oranje onder 19.

Hiermee leek de wedstrijd in de tas, maar Nederland verslapte en gaf tegenstander Kroatië weer hoop. Het slappe spel werd twee minuten voor rust afgestraft na slap verdedigen Deyovaisio Zeefuik en dito keepen van Yanick van Osch. Josip Brekalo tekende daardoor voor de 1-2.

[google]Oranje probeerde zich na rust te herpakken, maar kwam verder onder druk te staan toen het eenmaal met tien man kwam te spelen. Zeefuik pakte na een domme overtreding, na al enkele malen te zijn gewaarschuwd, zijn tweede gele kaart waardoor de jonge ploeg met 10 man verder moest. De druk van de Kroaten werd groter en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht.

In de 85ste minuut besliste PSV-er Bergwijn met zijn tweede treffer de wedstrijd in het voordeel van Oranje. Na een prima actie, waarmee hij onder meer de keeper omspeelde, schoot hij de 1-3 tegen te touwen. FC Twente-verdediger Hidde ter Avest speelde de gehele wedstrijd.