Oranje U17 wint met Ter Avest en Ould-Chikh in basis

Ook de laatste poulewedstrijd van Oranje onder 17 is winnend afgesloten. Met twee FC Twente jeugdspelers in de basis versloeg Nederland concurrent Engeland onder 17 met 0-2.

Ould-Chikh en Ter Avest begonnen deze laatste wedstrijd, die besliste wie er als nummer 1 door gaat naar de halve finale, beide in de basis. Ould-Chikh wist wederom te overtuigen met acties vanaf de rechterkant. Hij trok geregeld naar binnen en werd door de commentator vergeleken met Arjen Robben. Engelse commentatoren waren evenwel lovend. "Hij loopt tegenstanders voorbij alsof ze er niet staan" aldus een Engelse commentator.

De eerste helft was een vrij matige. Op twee schoten van Ould-Chikh na gebeurde er weinig. Één schot werd uitstekend gepakt door de Engelse doelman, de ander ging net naast. In de tweede helft was het leuker om te kijken. Nadat Nouri een prachtige aanval niet kon omzetten in een doelpunt was het een verdediger die de score opende. Verdonk haalde van een afstand verwoestend uit in de kruising. Verder in de wedstrijd had Nouri moeten scoren, maar zijn stiftje ging net over.

Assist Ould-Chikh

Met nog 20 minuten te gaan werden er twee wissels ingebracht door coach Stekelenburg. Dit bleek een prima zet te zijn aangezien invaller van der Moot uit een ingestudeerde corner raak kopte. De assist kwam van Ould-Chikh. Tien minuten voor tijd werd Ter Avest gewisseld.

Door de overwinning eindigt Nederland als eerste in de poule. Het voordeel dat de ploeg hier uit haalt is dat het speelt tegen de nummer twee van de andere poule in de halve finale. Vanavond om 18:00 wordt duidelijk wie deze tegenstander wordt, wanneer de laatste groepswedstrijden in de andere poule gespeeld worden.