Oranje Vrouwen schrijven geschiedenis

Het Nederlands Vrouwenelftal van bondscoach Roger Reijners heeft zich donderdagavond van haar beste kant laten zien, door in Verona Italië met 1-2 te verslaan. Hierdoor mogen de Oranje Leeuwinnen zich op maken voor het WK Voetbal in Canada volgend jaar.

[google]De Oranje Vrouwen, met Anouk Dekker en Siri Worm in de basis, gingen goed van start en kwamen na acht minuten al verdiend op voorsprong door een doelpunt van Vivianne Miedema. De 18-jarige spits van de Bayern München Vrouwen schoot binnen op aangeven van Daniëlle van de Donk. Via Vivianne Miedema, Manon Melis en Steffanie van der Gragt kreeg de ploeg van Rogier Reijners nog enkele kansen, maar deze gingen er niet in. Vlak voor rust was het toch Vivianne Miedema die de voortijdige beslissing tegen de touwen werkte.

Vlak na rust kwamen de Italianen via een eigen doelpunt van Van der Gragt nog wel terug tot 1-2, maar de voorsprong van de Oranje Vrouwen is nooit in gevaar geweest. Hierdoor plaatsten de Oranje Vrouwen zich voor het eerst in haar geschiedenis voor het WK Voetbal. Anouk Dekker en Siri Worm speelden de gehele wedstrijd, terwijl Sari van Veenendaal en Jill Roord niet in actie kwamen.

Enquete bezoekers Twente Insite

Beste bezoeker, Graag nodig ik u uit om deel te nemen aan onze korte enquête. Uw mening is belangrijk welke we gebruiken om onze dienstverlening verder te optimaliseren. Het onderzoek is anoniem en de resultaten zullen niet worden verstrekt aan derden. Het invullen van de vragenlijst duurt nog geen twee minuten. Dank voor uw medewerking!