OranjeLeeuwinnen grijpen naast WK-titel tegen Verenigde Staten

Het Nederlands vrouwenelftal nam het zondagmiddag in de WK-finale op tegen de Verenigde Staten. De OranjeLeeuwinnen gingen de rust in bij een 0-0 tussenstand, maar gingen uiteindelijk met 2-0 onderuit tegen de viervoudig wereldkampioen.

In de 61ste minuut kreeg de tegenstander een penalty toegekend. Voormalig FC Twente-verdedigster Stefanie van der Gragt aaide Alex Morgan met haar schoen, wat voor de scheidsrechter genoeg bleek om de bal op de stip te leggen. De strafschop werd feilloos benut door aanvoerster Megan Rapinoe. Slechts acht minuten later werd de 2-0 binnengewerkt door Rose Lavelle, die hiermee de eindstand van de wedstrijd bepaalde.

[google][app]

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker (73' Van de Sanden), Van der Gragt, Bloodworth; Groenen, Van de Donk, Spitse; Beerensteyn, Miedema, Martens (70' Roord).