Oranjevrouwen kansloos onderuit tegen China

Afgelopen nacht speelden de Oranje Leeuwinnen de tweede wedstrijd op het WK Voetbal in Canada. Vorige week werd nog met 1-0 van Nieuw-Zeeland gewonnen, afgelopen nacht hadden de Nederlanders minder geluk. In een vrijwel kansloze wedstrijd, gaf Oranje het in de allerlaatste minuut alsnog uit handen tegen China. Sari Van Veenendaal begon in de basis, Anouk Dekker viel tegen het einde van de wedstrijd in. Jill Roord en Shanice van de Sanden kwamen niet tot spelen.

Sari Van Veenendaal mocht vannacht haar debuut maken op het WK Voetbal. Ze keepte een goede wedstrijd, maar aangezien China veel meer kansen wist te creëren dan Nederland, konden de Nederlanders maar moeizaam weerstand bieden. Met een 0-0 stand gingen de Oranje Leeuwinnen de kleedkamer in, en in de tweede helft veranderde het spel maar weinig. Uiteindelijk haalde China in blessuretijd de trekker over.

[google] Gastland Canada wist vannacht ook niet te winnen, maar het speelde wel gelijk. Door deze uitslagen, en die van de vorige week, staat Oranje nu in punten gelijk met China. Beide ploegen hebben drie punten. Canada heeft er vier, en Nieuw-Zeeland één. Dinsdag 16 juni om 01.30 spelen de Oranje Leeuwinnen de laatste wedstrijd in de groepsfase. De Nederlanders nemen het dan op tegen gastland Canada.

Zie hier het beslissende doelpunt in de blessuretijd van de verloren wedstrijd tegen China.