Oud-FC Twente speler pakt met Peru laatste WK ticket

Oud FC Twente speler Renato Tapia heeft zich gisteren met Peru geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. De Peruaan kon zijn geluk niet op na de overwinning op Nieuw-Zeeland en vierde dit samen met zijn dochtertje.
Tijdens de WK kwalificatie play offs wist Peru in eigen huis met 2-0 te winnen van Nieuw-Zeeland. Tapia speelde de gehele wedstrijd. Na 28 minuten kwam Peru op voorsprong door een doelpunt van oud-PSVer Jefferson Farfan. In de tweede helft werd de score verder uitgebouwd door een doelpunt van Christian Ramos.

Het is voor het eerst in 36 jaar dat Peru zich weer weet te plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal. "We gaan dit nu goed vieren, maar weten ook dat de zwaarste test nog moet komen. Hoe we er volgend jaar in Rusland op staan kan ik je niet zeggen. Dat is afwachten de komende maanden. Maar nu eerst hiervan genieten", reageerde Tapia tegenover de Peruviaanse media, geciteerd door het AD.

Alguna día te contaré lo que fue este día y que nos fuimos a Rusia con tu mamá. Te amo infinitamente❤️