Twente Insite

FC Twente Nieuws

Oud-FC Twente spelers gaan belangrijke rol spelen in jeugdscouting

Oud-FC Twente spelers gaan belangrijke rol spelen in jeugdscouting

Theo Pahlplatz, Issy ten Donkelaar, Jan Jeuring, Kees Warringa, Willem de Vries, Egbert ter Mors, Lloyd Rooks en Jan Bronkers gaan een belangrijke rol spelen binnen de jeugdscouting van FC Twente. Een deel van hen was eerder ook al intensief betrokken bij de scouting van de jeugd.

“Afgelopen jaar hebben we binnen de jeugdscouting diverse zaken onder de loep genomen”, aldus Hoofd Jeugdscouting Kenneth Zandvliet op de website van FC Twente. “Een van de zaken waar we heel scherp naar hebben gekeken was de eindfase van onze jeugdscouting. Daar willen we een verbeterslag maken. Het is mooi dat deze oud-spelers daar nu een belangrijke rol in gaan spelen.”


De groep gaat specifieker kijken naar spelers die genoeg potentie hebben om het eerste elftal te halen. “De spelers zijn al door de trechter van de scouting gekomen en dus in de eindfase van de scouting. Hebben deze spelers daadwerkelijk de potentie om het eerste elftal van FC Twente te halen? Met die ogen zullen zij de spelers gaan bekijken, specifiek ook naar de spelers op de positie waar ze zelf ooit speelden.”

Theo Pahlplatz, Issy ten Donkelaar, Jan Jeuring, Kees Warringa, Willem de Vries, Egbert ter Mors, Lloyd Rooks en Jan Bronkers hebben een grote staat van dienst in het profvoetbal en nemen een hoop ervaring mee. “Bij elkaar meer dan 1700 wedstrijden in FC Twente 1. Wat is er mooier om gebruik te mogen maken van de ervaring van deze mannen, die allemaal hun sporen in het Twentse voetbal ruimschoots hebben verdiend. Zo zijn we ervan verzekerd dat er met veel kennis naar jeugdspelers wordt gekeken.”

De groep wil daarnaast zich ook bezig houden met de huidige spelers op de voetbalacademie. “Wat maakt de speler voor een ontwikkeling door? Heeft de speler de potentie op het eerste team van FC Twente te halen? Daarover brengen zij advies uit”, vertelt Zandvliet. “Het is mooi om van de ervaring van deze groep gebruik te kunnen maken. Ze hebben een grote passie voor voetbal en in het bijzonder voor FC Twente. Zo heb ik ze de afgelopen periode leren kennen; als zeer betrokken bij de club. Ze volgen alles op voetbalgebied en zijn vaak op het Trainingscentrum te vinden. Prachtig om die motivatie te zien.”

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
jurrie horstman Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jurrie horstman
Gast
jurrie horstman

in een woord geweldig