Oud-spelers FC Twente

"Als Wieffer met Slot kan werken, dan is-ie toch niet zo’n eigenwijze kerel als ze bij FC Twente altijd zeiden"

"Als Wieffer met Slot kan werken, dan is-ie toch niet zo’n eigenwijze kerel als ze bij FC Twente altijd zeiden"

Het blijft voor Theo ten Caat een pijnlijk punt dat Mats Wieffer niet door is gebroken bij FC Twente. Hij en meerdere mensen zagen het talent, maar als trainer van het tweede elftal zag Ten Caat hoe de jeugdspelers keihard werden genegeerd. Ted van Leeuwen was destijds de eindverantwoordelijke bij FC Twente en assistent-trainer Peter Niemeyer was zijn rechterhand.

De keuze om FC Twente te verlaten was geboren uit pure wanhoop. Wieffer klopte meerdere keren op de deur van de technische leiding, maar werd stelselmatig genegeerd. In 2020 besloot de Tukker dat het genoeg was geweest en koos voor een andere route. Die leidde hem twee jaar later naar Feyenoord en nu ook naar het Nederlands Elftal.

"Ik denk dat de ogen inmiddels wel geopend zijn bij een aantal mensen van FC Twente", aldus Theo ten Caat die dagelijks werkte met Wieffer. "Het is in het voetbal ook vaak een kwestie van politiek. Die Van Leeuwen haalde 25 nieuwe spelers in twee jaar, allemaal uit zijn eigen boekje, maar naar de talenten uit de eigen jeugd keek hij niet om. Ik heb het meerdere keren aangekaart dat Mats en Ramiz de kwaliteiten hadden voor het eerste en een kans verdienden, maar ik kreeg geen gehoor. Dan heb je gefaald als boodschapper.”

"De grootste kwaliteit van Mats is zijn inzicht", vervolgt hij in gesprek met de Telegraaf. "Hij heeft echt kijk op het spelletje en denkt er ook over na. Bij het eerste van FC Twente vonden ze Mats daardoor ook een beetje lastig. Het is een heel extraverte jongen die gewoon zegt wat hij vindt. Als een bal niet goed werd ingespeeld, dan zei hij daar wat van. Daar gingen andere spelers over klagen en ook Gonzalo (Garcia Garcia, red.) vond dat niet zo prettig. Maar als je ziet dat iemand als Arne Slot wel goed met hem kan werken, dan is-ie toch niet zo’n eigenwijze kerel als ze bij FC Twente altijd zeiden.”

"Voor mij als trainer, oud-speler van FC Twente en supporter van de club was het een droom geweest om Ramiz en Mats samen op het middenveld te zien spelen in de Grolsch Veste, maar die droom is helaas niet uitgekomen. Maar het zou geweldig zijn als Mats zijn debuut gaat maken in Oranje. Dan stuur ik hem zeker een appje om te feliciteren.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties