Oud-spelers FC Twente

Bijzonder | Oud-Twente-speler Tapia zegt Copa América af om persoonlijke reden: "Doet me pijn"

Bijzonder | Oud-Twente-speler Tapia zegt Copa América af om persoonlijke reden: "Doet me pijn"

In de komende weken zal naast het Europees kampioenschap ook de Zuid-Amerikaanse Copa América plaatsvinden. Het toernooi begint op vrijdag 21 juni (lokaal: donderdag 20 juni) en wordt niet gehouden in Zuid-Amerika, maar in de Verenigde Staten. Oud-FC Twente-speler Renato Tapia zou deelnemen met Peru, maar heeft afgezegd om een bijzondere en persoonlijk reden: hij is bang voor een blessure, waardoor hij aankomende zomer mogelijk geen transfer kan maken.

"Deelname aan trainingen en wedstrijden vormen een zeer hoog risico voor mijn persoonlijke en professionele toekomst", schrijft Tapia in een statement op X. De 28-jarige middenvelder wilde niet spelen in de oefeninterland tegen Peru om eventuele blessures te voorkomen, maar de Peruviaanse voetbalbond FPF ging daar niet mee akkoord. Er werd gezocht naar een oplossing voor het probleem van Tapia, maar die werd niet gevonden. Hij besloot vervolgens af te zeggen voor de Copa América: "Dat doet me pijn."

"Het vertegenwoordigen van Peru en het verdedigen van haar kleuren is altijd een drijfveer in mijn leven geweest. Daar heb ik altijd voor gewerkt, het is een eer en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid om mijn land te vertegenwoordigen. Vanuit de grond van mijn hart wens ik de hele delegatie het allerbeste. Ik twijfel er niet aan dat jullie alles zullen geven voor ons shirt in de komende wedstrijden. Ik zal jullie aanmoedigen vanaf waar ik ook ben", besluit Tapia.

Tapia was met Peru uitgekomen in Poule A, waar Argentinië, Chili en Canada de tegenstanders zijn. Tapia vertrekt aankomende zomer na vier jaar transfervrij bij het Spaanse Celta de Vigo en is nog op zoek naar een nieuwe club. Tapia bezit op 28-jarige leeftijd nog een geschatte marktwaarde van vijf miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties