Oud-spelers FC Twente

BIZAR! Oud Twente-spits Jack de Gier met 13-0 (!!) vernederd door PEC Zwolle

Jack de Gier kreeg onlangs slecht nieuws van zijn werkgever FC Den Bosch. Hij kreeg de boodschap dat hij de club na dit seizoen moet verlaten. De voormalig FC Twente-spits zag het ontslag al aankomen, maar wat hem vrijdagavond overkwam absoluut niet. Hij ging met FC Den Bosch op bezoek bij PEC Zwolle en werd tot op het bot vernederd.

FC Den Bosch stond al na 31 minuten spelen met 7-0 achter. Dit was tevens de ruststand. In plaats van hard in te grijpen wisselde De Gier in de rust slechts één keer en dat bleek niet voldoende. De wedstrijd ging uiteindelijk verloren met 13-0. Hiermee gaan De Gier en FC Den Bosch de geschiedenisboeken is als de ploeg met de grootste nederlaag ooit in het betaald voetbal én de eerste divisie.

Het record van de grootste nederlaag in het betaald voetbal wordt gedeeld met VVV dan in 2020 thuis met 13-0 verloor van Ajax. Ook bij de Limburgers stond een oud Twente-speler aan het roer: Hans de Koning. De ploeg uit Den Bosch is nu wel alleen de club met de grootste nederlaag ooit in de eerste divisie. Het oude record stond op naam van Almere City dat ooit met 12-1 verloor van Sparta.

De nederlaag zal met name ook hard aangekomen zijn bij doelman Konrad Sikking. De goalie is de tweede doelman en stond vrijdag voor het eerst dit seizoen in de basis bij FC Den Bosch, de club uit de stad waar hij in 1998 werd geboren. De wedstrijd tegen PEC Zwolle was zijn zesde officiële wedstrijd voor FC Den Bosch 1.