Oud-spelers FC Twente

Brenet krijgt eindelijk goed nieuws en mag dromen van WK

Brenet krijgt eindelijk goed nieuws en mag dromen van WK

In het verleden kwam rechtsback Joshua Brenet uit voor het Nederlands elftal. Op 9 november 2016 maakte hij tijdens een oefeninterland tegen België (1-1) zijn debuut. Vier dagen later speelde hij ook in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (1-3 winst). De regel stelt dat hij nu niet meer voor een ander land mag uitkomen. Echter heeft Brenet dispensatie gekregen en mag hij wel uitkomen voor een ander land. Dit is eindelijk goed nieuws, nadat hij door de rechter veroordeeld werd tot een celstraf en als gevolg op non-actief werd gesteld door FC Twente.

Naast Nederland kan Brenet ook nog kiezen voor Curaçao, echter zou dit volgens de officiële regels van de FIFA niet mogen. Op donderdag werd bekend dat de rechtsback hoewel hij al twee interlands voor Nederland heeft gespeeld wél uit mag gaan komen voor het Curaçao van Dick Advocaat. Hiermee kan hij dromen van het WK.

De voorzitter van de Curaçaose voetbalbond verklaarde dit. "Joshua verdient een tweede kans. Daarom hebben we voor hem de weg vrijgemaakt om aan te sluiten bij Curaçao. Het is nu aan bondscoach Dick Advocaat om hem te selecteren", vertelt hij via de Instagram van het Curaçaose voetbalteam.

Curaçao is in groep C ingedeeld voor de WK-kwalificatiewedstrijd. Het zal het moeten gaan opnemen tegen Haïti, Sint-Lucia, Barbados en buurland Aruba. De eerste en tweede plaats geven recht op een plek in de finaleronde van de kwalificatie. Er wordt twee keer thuis en twee keer uitgespeeld door iedere ploeg. De definitieve selectie voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden wordt op 20 mei bekendgemaakt. In 2026 zal het WK in de Verenigde Staten, Mexico en Canada plaatsvinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties