Oud-spelers FC Twente

Clubhopper Gutiérrez vertrekt wéér: Ook derde club dit jaar wordt snel verlaten

Clubhopper Gutiérrez vertrekt wéér: Ook derde club dit jaar wordt snel verlaten

Felipe Gutiérrez maakte in februari van dit jaar de overstap van zijn Chileense jeugdclub CD Universidad Católica naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij ging spelen voor Al-Wasl SC. In de zandbak was hij het na een kleine vijf maanden al zat: de oud-middenvelder van FC Twente vertrok naar Sporting Kansas City in de Verenigde Staten, waar hij tussen 2018 en 2021 ook al speelde.

We zijn weer vijf maanden verder, maar Gutiérrez moet het alweer voor gezien houden in de Verenigde Staten. Sporting KC heeft laten weten geen gebruik te maken van de optie in zijn contract om de verbintenis met een jaar te verlengen. Daardoor loopt zijn contract per 1 januari 2024 af. Bij de Amerikaanse club was Gutiérrez geen vaste basisspeler. Volgens Chileense bronnen hoopt de voormalig speler van FC Twente nu op een terugkeer bij CD Universidad Católica, waar de supporters graag zouden zien dat hij dat de leider wordt van een vernieuwd middenveld.

In 2011 werd Gutiérrez op twintigjarige leeftijd basisspeler bij CD Universidad Católica, waar hij in 2009 zijn profdebuut maakte. Medio 2012 vertrok hij voor 2,8 miljoen euro naar FC Twente, waar hij negentig officiële wedstrijden speelde. Voordat de Chileen in 2016 voor 3,5 miljoen euro naar het Spaanse Real Betis vertrok, had hij nog maar voor twee clubs gespeeld. 7,5 jaar later heeft hij in totaal al bij zeven clubs gespeeld. Daarbij moet ook vermeld worden dat hij in twee periodes voor Sporting Kansas City speelde en een transfer naar CD Universidad Católica zijn derde termijn bij de Chileense club zou worden. Bekijk hieronder een volledig overzicht van de transfergeschiedenis van Gutiérrez via Transfermarkt.

felipe gutierrez transfergeschiedenis transfermarkt
felipe gutierrez bedankt sporting kansas city 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties