Oud-spelers FC Twente

Clubhopper Gutiérrez zet punt achter carrière

Clubhopper Gutiérrez zet punt achter carrière

Felipe Gutiérrez speelde tussen 2012 en 2016 bij FC Twente. Hij werd in dat laatste jaar voor drieënhalf miljoen euro gekocht door het Spaanse Real Betis. Hierna maakte de centrale middenvelder uitstapjes naar onder andere Brazilië, Amerika en de Verenigde Arabische Emiraten. Afgelopen maand besloot hij om de handdoek in de ring te gooien en te stoppen als professioneel voetballer.

In 2012 nam FC Twente de centrale middenvelder voor 2,8 miljoen euro van het Chileense CD Universidad Católica. Bij de club uit Enschede speelde hij maar liefst 108 wedstrijden, waardoor hij tot de befaamde 'club van honderd' behoort. Hierin wist hij tien keer het net te vinden en gaf hij elf beslissende voorzetten.

In 2016 werd hij overgenomen door Real Betis. Vanaf dat moment begon zijn carrière als 'clubhopper'. In 2017 werd hij verhuurd aan het Braziliaanse Internacional. Kort nadat hij was teruggekeerd in Spanje vertrok Gutiérrez transfervrij naar het Amerikaanse Sporting Kansas City. Na drie seizoenen besloot hij terug te keren bij jeugdclub CD Universidad Católica.

Na een huurperiode vanuit Chili naar het Amerikaanse Colorado besloot Gutiérrez dat het tijd was voor een nieuwe stap. Hij ging spelen voor Al-Wasl SC. Hier vertrok hij al na een kleine vijf maanden. Hij keerde terug bij Sporting Kansas City. Weer vijf maanden later moet Gutiérrez het alweer voor gezien houden. Sporting KC besloot geen gebruik te maken van de optie in zijn contract om de verbintenis met een jaar te verlengen. Hij keerde terug in Chili bij Universidad de Concepción, waar hij na een half seizoen besloot te stoppen met professioneel voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties