Oud-spelers FC Twente

'Denk dat Feyenoord spijt heeft van de vele miljoenen voor Zerrouki'

'Denk dat Feyenoord spijt heeft van de vele miljoenen voor Zerrouki'

In de zomer van 2022 en de winter van 2023 deed Feyenoord meerdere pogingen om Ramiz Zerrouki naar De Kuip te halen. FC Twente weigerde de Algerijnse middenvelder echter te verkopen. Uiteindelijk kwamen de clubs voor de zomer van 2023 tot een akkoord: Zerrouki vertrok voor 7,2 miljoen euro naar Feyenoord.

In De Kuip is Zerrouki niet uitgegroeid tot vaste basisklant. Hij kwam dit seizoen tot dusver tot veertien basisplaatsen en elf invalbeurten. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam ziet dat Zerrouki aanpassingsproblemen heeft gekend na zijn overstap nar De Kuip. "Hij heeft in zijn eerste jaar heel veel moeite gehad, omdat hij bij Twente op een iets andere manier speelde dan bij Feyenoord", zegt Krabbendam bij FC Rijnmond.

Dat verschil legt trainer Arne Slot uit na de wedstrijd tegen NEC Nijmegen (2-3), waarin Zerrouki in de basis begon. "Als we de bal verloren, vond ik dat er met enige regelmatig een countersituatie volgde. Dat is voor Ramiz denk ik net even wat anders dan in zijn periode bij Twente, waar het op een aantal momenten veel behoudender was, dat ze massaal terugzakten. Nu moet hij in grote ruimtes verdedigen, daar zit zijn grootste verbeterpunten. Aan de bal is hij over het algemeen heel zuiver, hij ziet goede oplossingen en heeft een goede crosspass, maar in countersituaties, lopende situaties, kan hij nog een stap maken."

Robert Maaskant denkt niet dat Zerrouki de 7,2 miljoen euro waard is geweest. "Ik denk dat Feyenoord er spijt van heeft dat ze zoveel geld voor hem hebben uitgegeven, terwijl ze betere spelers hebben. Hij is zeer nuttig geweest, maar wel voor héél veel geld. Als je dat tegen elkaar afzet, denk ik dat ze dat liever anders hadden gezien. Ze hebben een basisspeler gekocht die dat niet geworden is."

"Als ik Arne nu een beetje tussen de lijnen hoor, zegt hij: hij komt gewoon een aantal zaken tekort die je bij Feyenoord 1 moet hebben om vaste basisspeler te zijn. Wat dat betreft is dat teleurstellend geweest. Bij Twente heeft hij het heel goed gedaan. Daar vond ik hem overigens ook wel vrij ver naar achteren spelen, bij Feyenoord kom je toch ook wel wat weer naar voren te spelen", besluit Maaskant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties