Oud-spelers FC Twente

DONE DEAL: Kassa rinkelt bij FC Twente door transfer Oosterwolde

DONE DEAL: Kassa rinkelt bij FC Twente door transfer Oosterwolde

Jayden Oosterwolde heeft zijn transfer van Parma naar Fenerbahce officieel afgerond. De 21-jarige back heeft zijn handtekening gezet onder een contract van vierenhalf jaar. Hiermee maakt hij niet alleen sportief, maar ook financieel een flinke klapper. Ook FC Twente profiteert mee, want bij de verkoop van de back werd een doorverkooppercentage bedongen.

Oosterwolde is in z'n nopjes met de overstap naar de Turkse topclub. “Ik ben heel blij om hier te zijn. Ik maak nu onderdeel uit van een grote familie en ik kan niet wachten om te gaan spelen. Ik heb veel positieve berichtjes gekregen van fans op social media. Ik kijk er naar uit om ze te ontmoeten in het stadion."

Volgens diverse Turkse media betaalt Fenerbahce zes miljoen euro aan Parma, dat is het dubbele dat de club een half jaar gelden betaalde aan FC Twente. Mocht FC Twente een doorverkooppercentage hebben bedongen van 10 procent, dan krijgt de club 300.000 euro plus de solidariteitsbijdrage van zo'n 90.000 euro. Bij een doorverkooppercentage van 20 procent wordt het bedrag 600.000 euro plus 90.000 euro.

Van het totaalbedrag moet FC Twente weer een deel afstaan aan Heracles omdat Oosterwolde afkomstig is uit de gezamenlijke jeugdopleiding. Omdat Oosterwolde maar kort speelde voor FC Twente zal het aandeel van Heracles relatief groot zijn. Naar schatting zo'n 40 procent. Ook de gezamenlijke FC Twente/Heracles Academie krijgt een solidariteitsbijdrage van circa 120.000 euro bijgeschreven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties