Oud-spelers FC Twente

Hake beleeft zoete wraak op FC Utrecht: "Dan smaakt het biertje wel lekker"

Hake beleeft zoete wraak op FC Utrecht: "Dan smaakt het biertje wel lekker"

Bijna een jaar geleden werd René Hake ontslagen als trainer van FC Utrecht. De thuisnederlaag tegen FC Groningen (1-3) was de druppel. Op dat moment stond FC Utrecht zevende, net als nu. Ook nu zit de club weer in een crisis. Hake heeft zondag met Go Ahead Eagles zijn oud-werkgever nog even wat verder in de afgrond geduwd. In de blessuretijd werd het 1-2. Daardoor nam 'Kowet' de drie punten mee naar Deventer. Voor Hake was dit heerlijke zoete wraak.

"Het is bijna een jaar geleden dat ik hier weg moest", vertelt de oud-trainer van FC Twente in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk vind ik dat nog altijd klote en onterecht. Maar je moet door en je kunt daarin niet blijven hangen. Dat doe ik ook niet. Je bent hier met Go Ahead om zo goed mogelijk te presteren. Dat is zeker gelukt. Als je dan wint hier, geeft dat natuurlijk genoegdoening. En zit er wel een klein plusje op. Het was de eerste keer dat ik hier als trainer terug was. Als je dan met de overwinning weg kunt gaan, smaakt het biertje wel lekker."

De winstpartij was niet alleen goed voor zoete wraak en een lekker pilsje, maar ook heerlijk voor de ploeg van Hake in de strijd tegen degradatie. Go Ahead Eagles is nog maar vijf punten verwijderd van het 'magische' puntenaantal van 34 punten. Het is een beetje de vuistregel dat je dan veilig bent. Hier gaat Hake echter niet zomaar vanuit.

"Daar staar ik me niet blind op, want daar is Heracles vorig seizoen ook bedrogen mee uitgekomen. Die zijn eruit gegaan met 34 punten. We moeten gewoon zorgen dat we nog twee wedstrijden winnen en dan zijn we een heel eind. Het ligt nog behoorlijk bij elkaar en we moeten vooral met de volgende wedstrijd bezig zijn en niet naar dit soort dingen kijken. We moeten het vooral zelf afdwingen en pas als het zeker is, moeten we hiernaar gaan kijken. Eerder heeft het geen zin om het erover te hebben", besluit de man die tussen augustus 2015 en oktober 2017 hoofdtrainer van FC Twente was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties