Oud-spelers FC Twente

Heeft Feyenoord met uitblinkende Wieffer de nieuwe Zerrouki al in huis?

Heeft Feyenoord met uitblinkende Wieffer de nieuwe Zerrouki al in huis?

Feyenoord heeft door het wegvallen van Quinten Timber een probleem op het middenveld. Deze dachten de Rotterdammers op te lossen door Zerrouki weg te kapen bij FC Twente, maar dat feest ging niet door. Zerrouki mag niet weg uit Enschede waardoor Feyenoord-trainer Arne Slot donderdag moest kiezen uit één van de eigen beschikbare middenvelders. Het was Tukker Mats Wieffer die de kans kreeg en deze met beide handen aanpakte.

De man uit Borne maakte afgelopen zomer de verrassende overstap van Excelsior naar Feyenoord, maar door blessures speelde hij nog maar zelden. Donderdag in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle kreeg hij zijn eerste basisplek, scoorde en sloot de wedstrijd af als Man of the Match. Heeft Feyenoord met Wieffer de nieuwe Zerrouki al in huis? Na afloop waren de analisten in ieder geval onder de indruk van de debutant.

"Hij is wel een echte Arne Slot-voetballer", vindt Arnold Bruggink aan tafel bij ESPN. "Hij ziet het spel zoals Slot dat zelf ook deed. Het is niet zo gek als je daar als trainer dan extra van houdt, omdat hij gewoon spelintelligentie heeft. Dat heeft hij meer dan andere spelers. Hij kan het spel versnellen op de juiste momenten. Het zal me niet verbazen dat als hij helemaal fit is, hij de vaste man wordt op het middenveld."

Ook Pierre van Hooijdonk was positief verrast. "Hij valt helemaal niet uit de toon bij dit Feyenoord." Zelf was Wieffer na de oefenwedstrijd tegen FC Emmen nog wat zelfkritisch over het scannen in het veld, maar volgens de oud-international hoeft de speler zich daar geen zorgen over te maken. "Want je gaat niet in een keer van niet zo goed scannen naar heel goed kunnen scannen."

Wieffer zelf is tevreden. Of hij last had van zenuwen? "Ik was niet echt zenuwachtig, ik weet wat ik kan. Als ik doe wat ik moet doen, dan moet het wel goed komen. Dat gevoel heb ik altijd, dus ik was niet per se zenuwachtig." Uiteindelijk scoorde hij en leverde hij een assist aan eveneens een oud Twente-speler Danilo. "Ik ben blij en zeer tevreden. Danilo had niks door van zijn goal, dat zei hij al. Maar hij is er denk ik wel blij mee", besluit Wieffer lachend.

Saillant detail is dat Wieffer ooit te boek stond als één van de grotere talenten uit de jeugdopleiding van FC Twente. Onder Technisch directeur Van Leeuwen voelde de middenvelder zich genegeerd en maakte hij de lastige keuze om de club achter zich te laten. Hij vertrok naar Excelsior om daar minuten te maken en dat leverde hem na twee jaar een toptransfer op naar Feyenoord. Spijt van deze keuze heeft Van Leeuwen nooit gehad.

  • Win 100 (!!) keer je inzet bij winst FC Twente op Ajax. Actie alleen voor 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties