Oud-spelers FC Twente

Hoe is het met: Dimitris Limnios - De rechtsbuiten die een vreselijke blessure opliep

Hoe is het met: Dimitris Limnios - De rechtsbuiten die een vreselijke blessure opliep

Dimitris Limnios speelde in het seizoen 2021-2022 bij FC Twente. De Griek was onderdeel van het team dat het Europees voetbal terughaalde naar Enschede. Tijdens de beslissende wedstrijd tegen FC Groningen was hij zelfs goed voor twee doelpunten. Vanwege een kruisbandblessure bleef hij niet langer bij FC Twente, maar hoe gaat het nu met hem?

Limnios werd in het seizoen dat hij bij FC Twente speelde gehuurd van het Duitse 1. FC Köln. Zij hadden iets meer dan drie miljoen euro betaald aan PAOK Saloniki voor de rechtsbuiten. Echter vielen zijn resultaten tegen in Duitsland, waardoor hij verhuurd werd aan de Tukkers. In totaal kwam hij 36 keer in actie voor de club uit Enschede, waarin hij goed was voor acht doelpunten en twee assists.

Dit was genoeg om toenmalig technisch directeur Jan Streuer ervan te overtuigen om Limnios nog één jaar te huren. Echter sloeg tijdens de interlandperiode het noodlot toe. Tijdens de Nations League-wedstrijd van Griekenland tegen Cyprus scheurde de rechtsbuiten zijn kruisband af, waardoor hem een lange revalidatie te wachten stond.

Na een lange revalidatie maakte Limnios midden 2023 zijn rentree bij 1. FC Köln in het duel tegen VFL Bochum. De Duitse ploeg had goede hoop voor het seizoen daarop, ofwel 2023-2024. Echter leek dit valse hoop voor de rechtsbuiten, in december had hij namelijk nog geen minuut gespeeld voor 1. FC Köln. Dit was dan ook de reden dat hij samen met de Duitse club in gesprek was om zijn contract te ontbinden.

Nog diezelfde maand maakte hij de transfervrije overstap naar FC Panathinaikos. Ook hier moest hij het afgelopen halve seizoen het voornamelijk doen met invalbeurten. Limnios kwam in totaal dertien keer in actie voor de Griekse club. Hierin wist hij slechts eenmaal te scoren en gaf hij geen enkele assist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties