Oud-spelers FC Twente

Huurperiode Danilo levert FC Twente nu geld op na transfer naar Rangers FC

Huurperiode Danilo levert FC Twente nu geld op na transfer naar Rangers FC

In het seizoen 2020-2021 huurde FC Twente Danilo Pereira da Silva van Ajax. De spits was in de eerste veertien wedstrijden goed voor maar liefst elf doelpunten en vier assists. In de tweede seizoenshelft ging het wat minder. In de twintig resterende wedstrijden scoorde Danilo nog zes keer en leverde hij één assist. Na één seizoen keerde de Braziliaan terug naar Amsterdam.

Bij Ajax maakte Danilo geen aanspraak op een basisplaats. Na één seizoen vertrok hij transfervrij naar Feyenoord. Daar speelde hij afgelopen seizoen maar liefst 48 wedstrijden, de meeste als invaller. Hij scoorde veertien keer en gaf vier assists. Ondanks dat Danilo vaak geen basisspeler was, raakte de Schotse topclub Rangers FC onder de indruk van zijn kwaliteit.

De club uit Glasgow besloot een flink bedrag op tafel neer te leggen voor de 24-jarige spits. Naar verluidt wordt Danilo voor 6,3 miljoen euro overgenomen. Omdat Danilo één seizoen bij FC Twente heeft gespeeld, ontvangt de club een solidariteitsbijdrage. Deze bedraagt 31.500 euro.

Trainer Michael Baele, die begin deze eeuw kort stageliep bij FC Twente voordat hij op 21-jarige leeftijd al een einde maakte aan zijn voetbalcarrière, is blij met de aanwinst. "Danilo is een speler die ik ken sinds zijn tijd bij Ajax. Hij brak door toen hij een jaar op huurbasis bij FC Twente speelde", besluit de 42-jarige oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties