Oud-spelers FC Twente

Jans stapt in 'slangenkuil': "Denkt dat hij het wél kan in Utrecht"

Jans stapt in 'slangenkuil': "Denkt dat hij het wél kan in Utrecht"

Ron Jans gaat naar verwachting op korte termijn een contract ondertekenen bij FC Utrecht. Daarmee heeft de sabbatical van de 64-jarige oefenmeester nog geen drie maanden geduurd. Bij FC Utrecht komt Jans in een club terecht waar een twijfelachtig beleid wordt gevoerd en waar de onrust groot is. Na vier wedstrijden hebben de Domstedelingen nog nul punten.

Fardau Wagenaar vindt het een opzienbarende keuze van Jans. "Ik denk dat hij denkt: het is goed geweest, ik heb drie maanden rust gehad en ik spring gewoon in deze slangenkuil, in dit wespennest", vertelt de chef sport bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik denk dat hij een trainer is die denkt dat hij het wél kan in Utrecht."

"Dat denken alle trainers. Die denken altijd: wat een ander niet lukt, lukt mij wel", reageert clubwatcher Leon ten Voorde. Wagenaar weet niet of Jans het dan wel gaat lukken. "Wellicht lukt hem dat wel, maar ik heb geen idee. Ik weet ook niet of Utrecht een 'people manager' nodig heeft. Dat is Jans natuurlijk." Ten Voorde haakt in. "Als je na vier wedstrijden nul punten hebt, heb je wel iemand nodig die een speler heel veel vertrouwen kan geven. Dat is de kracht van Jans."

"Zou hij Ivar van Dinteren gaan vragen als assistent?", vraagt Ten Voorde zich af. "Die zit daar bij Jong Utrecht als trainer. Ivar wilde heel graag een eigen team en doet het goed met Jong Utrecht, beter dan het eerste Utrecht. Ik ben benieuwd. Jans heeft wel iemand nodig die inhoudelijk heel sterk is." Is het een goede keuze van Jans? "Iedereen moet gewoon zijn eigen keuze maken. Als hij hier een goed gevoel bij heeft... Het is zijn leven, zijn carrière, dus dan moet hij dat lekker doen", aldus de clubwatcher.

Tijmen van Wissing vindt het opmerkelijk dat Jans zo snel weer aan de slag gaat, zo vertelt hij bij de podcast van De Oosttribune van RTV Oost. "Echt, joh, ik heb hem nog puzzelboekjes gedaan." Waren die misschien te makkelijk? "Nee, vijf sterren, of hij heeft de antwoorden achterin bekeken. Hij zou op zijn kleinkinderen passen, hij zou maanden gaan rondfietsen, hij wilde genieten. Ik nam hem af en toe al met een korreltje zout, maar nu al helemaal."

Het is voor Jans een ideaal instapmoment, zo vindt Van Wissing. "Slechter kan hij het niet doen. Als er een labiele situatie is, komt Ron Jans, dat is een people manager. Hij slaat iedereen dan op de schouders, zelfs een hele gemankeerde flamingo kan hij dan op dit moment een arm om de schouders slaan en dan wordt het weer helemaal een dartelend veulen. Ron Jans is de ideale kandidaat daarvoor."

Is er een kans dat Streuer meegaat? "Ik denk dat hij daar op een gegeven moment voor pleit." Echter weet Van Wissing via Utrechter Jan van Staa dat eigenaar Frans van Seumeren technisch directeur Jordy Zuidam min of meer ziet als een zoon. "Voordat je je zoon de nek omdraait...", besluit Van Wissing.

Opinie: Denk jij dat Jans het goed gaat doen bij FC Utrecht?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties