Oud-spelers FC Twente

Jeugdspeler die FC Twente liet gaan scoort aan lopende band in KKD

Jeugdspeler die FC Twente liet gaan scoort aan lopende band in KKD

In 2017 maakte Milan Smit de overstap van de jeugdopleiding van sc Heerenveen naar die van FC Twente. De 1,90 meter lange spits speelde drie seizoenen bij de Tukkers, waar medio 2020 geen plek meer voor hem was. Smit maakte de overstap naar SC Cambuur. Daar is de twintigjarige speler uit het Drentse Hollandscheveld sinds dit seizoen vaste basisklant.

Sterker nog: Smit weet in Leeuwarden aan de lopende band te scoren. In negentien Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden was de oud-jeugdspeler van FC Twente al goed voor dertien goals. Daarnaast gaf hij ook nog eens drie assists.

Smit is een échte spits: hij is lang en met beide benen dodelijk binnen de zestien. Ook vanaf elf meter is Smit briljant: hij scoorde dit seizoen al zes strafschoppen. Met zijn doelpunten is Smit een van de weinige lichtpuntjes bij SC Cambuur, dat zichzelf na de degradatie van vorig jaar slechts op de achtste plaats in de KKD terugvindt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties