Oud-spelers FC Twente

Kyle Ebecilio tekent bij gedegradeerde eersteklasser uit Noord-Brabant

Kyle Ebecilio tekent bij gedegradeerde eersteklasser uit Noord-Brabant

Kyle Ebecilio stond tussen 2013 en 2017 onder contract bij FC Twente. Hij speelde daarna nog bij Jong NEC Nijmegen, Jong ADO Den Haag, Excelsior en het Cypriotische Alki Oroklini en had tussendoor ook genoeg transfervrije periodes. Na twee jaar afwezigheid in de voetballerij belandde hij medio 2023 in het Nederlandse amateurvoetbal. De 30-jarige middenvelder speelde afgelopen seizoen bij VV Capelle in de vierde divisie.

Na één jaar gaat Ebecilio VV Capelle alweer verlaten. Hij tekent bij SC Kruisland, dat onlangs via de play-offs degradeerde van de vierde divisie naar de eerste klasse. Kruisland is een klein dorp in de gemeente Steenbergen en ligt net iets ten noordwesten van Roosendaal.

Ebecilio verruilde al op zestienjarige leeftijd de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van het grote Arsenal FC. Na drie seizoenen in Londen vertrok de middenvelder transfervrij naar FC Twente. Hij werd direct basisspeler op het heerlijke middenveld met Felipe Gutiérrez en Shadrach Eghan of Dusan Tadic. Tijdens het seizoen 2014-2015 kreeg Ebecilio het lastiger en werd hij zelfs buiten de selectie gezet door trainer Alfred Schreuder, die meer van de middenvelder verwachte.

Ebecilio had een akkefietje met de trainer en hoopte in de zomer op een nieuwe kans, maar die kreeg hij niet. Hij werd verhuurd aan het Engelse Nottingham Forest, maar dat werd geen succes. Ook een uitleenbeurt aan ADO Den Haag leverde niets op. In het seizoen 2016-2017 keerde Ebecilio terug bij FC Twente, maar speelde hij geen minuut.

Dat kwam mede doordat hij aan het begin van het seizoen leed aan het syndroom van Guillain Barré, dat als gevolg dat spieren niet meer (goed) functioneren en zelfs kan leiden tot verlammingen. Vervolgens kwam hij niet meer in de plannen van trainer René Hake voor. In goed overleg werd zijn contract, dat aan het einde van het seizoen zou aflopen, in maart 2017 ontbonden. De volgende jaren speelde hij af en toe bij clubs en was hij af en toe transfervrij. Nu is hij terug op de Nederlandse velden, de amateurvelden wel te verstaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties