Oud-spelers FC Twente

Landskampioenschap met FC Twente ongeëvenaard voor Ruiz: "Met niets te vergelijken"

Landskampioenschap met FC Twente ongeëvenaard voor Ruiz: "Met niets te vergelijken"

Bryan Ruiz was keerde deze week voor het eerst sinds december 2011 terug in Enschede. Ruiz, die vorig jaar december zijn eigen afscheidswedstrijd speelde met LD Alajuelense tegen FC Twente, was bij het afscheidsduel van Wout Brama. Aan zijn tijd bij FC Twente heeft Ruiz ongelofelijk goede herinneringen. Hij is dan ook blij dat hij weer terug kon keren.

"Al die jaren ben ik zo druk geweest met mijn carrière, dat er nooit gelegenheid was om terug te komen", vertelt Ruiz in gesprek met De Telegraaf. "Sinds december vorig jaar ben ik gestopt als voetballer. Nu heb ik de gelegenheid om hier te zijn. Het is geweldig om iedereen weer te zien en weer op dit veld te spelen. Alle mooie herinneringen van die schitterende twee jaar hier komen weer naar boven. Het is voor mij ook emotioneel. Ik heb hier de mooiste jaren gehad in het buitenland."

"Natuurlijk heb ik ook veel andere mooie dingen meegemaakt. Ik heb bijvoorbeeld met Costa Rica goed gespeeld op het WK in Brazilië en het kampioenschap behaald met mijn club in Costa Rica Deportiva Alajuelense. Maar het kampioenschap met FC Twente is zo speciaal geweest, ook omdat het het eerste kampioenschap in de historie van de club was. Dat is met niets te vergelijken."

"Mijn gevoel bij FC Twente is altijd heel sterk gebleven. Het was moeilijk om te zien dat de club het zo zwaar had en degradeerde en bijna failliet ging, maar ik ben blij dat het nu weer zo goed gaat met FC Twente", aldus Ruiz. Bekijk onderaan het artikel het prachtige doelpunt van Ruiz en zijn geweldige blik op het moment dat de bal onderweg naar het doel is.

Ruiz zag er nog aardig fit uit in de afscheidswedstrijd. "Ik houd mezelf fit. Ik ga naar de sportschool, ik tennis en speel padel. De eerste zes maanden nadat ik was gestopt heb ik helemaal vrij genomen en alleen tijd aan mijn familie besteed. Nu ben ik begonnen als trainer van de onder 17 van Deportivo Alajuelense. Om uit te vinden of ikr goed ben in het trainerschap en ook of ik het leuk genoeg vind. Ik heb nu een uitnodiging gekregen om bij Steve McClaren en Erik ten Hag te komen kijken bij Manchester United. Dat zijn leuke dingen om te doen", besluit Ruiz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties