Oud-spelers FC Twente

LOL! Heubach werd helemaal gek van Ten Hag: "Ik dacht: laat ik 'm maar een schop geven"

LOL! Heubach werd helemaal gek van Ten Hag: "Ik dacht: laat ik 'm maar een schop geven"

Tussen 1996 en 2002 waren Jeroen Heubach en Erik ten Hag een aantal seizoenen teamgenoten bij FC Twente. Toen merkte Heubach al dat Ten Hag tactisch vermogen had. De trainer van Manchester United zette destijds ook al de ploeg om als het niet lekker liep en wist tactisch alles beter.

Daar was Heubach soms wel een beetje klaar mee. "Soms dacht ik: Laat ik ‘m maar een schop geven op de training", vertelt Heubach in gesprek met Voetbal International. Na zijn carrière werd Ten Hag jeugdtrainer bij FC Twente. Hij was zelfs een tijdje hoofd jeugdopleiding. Daar hoorde Heubach wat verhalen over toen hij zelf aan de slag ging als jeugdtrainer bij FC Twente.

"Gesprekken over talenten duurden normaal ongeveer tien minuten, bij Erik vaak wel drie kwartier. Alles ging bij hem heel ver in detail", hoorde hij van collega's. "Mannen als Erik en Pep Guardiola denken continu aan het spelletje. Die zijn zelfs in hun slaap nog met voetbal bezig."

Ten Hag kent een uitstekend eerste seizoen bij Manchester United. De manager heeft de Carabao Cup al binnen en neemt het op zaterdag 3 juni om 16:00 uur in de finale van de FA Cup op tegen stadsgenoot en rivaal Manchester City. Eerst gaat de ploeg van Ten Hag proberen Champions League-voetbal veilig te stellen. Dit lijkt te gaan lukken: de voorsprong op concurrent Liverpool FC is vier punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties