Oud-spelers FC Twente

Martina tegen Messi: Verdediger is in de wolken, maar nog niet klaar met dromen

Martina tegen Messi: Verdediger is in de wolken, maar nog niet klaar met dromen

Voor Cuco Martina gaat aankomende dinsdag een droom uitkomen. De oud-verdediger van FC Twente mag het met Curacao op gaan nemen tegen wereldkampioen Argentinië. Martina is helemaal in de wolken dat hij een wedstrijd mag spelen tegen het geweldige team van Lionel Messi.

"Argentinië is net wereldkampioen geworden. En ook nog eens uit, hè", vertelt Martina in gesprek met TC Tubantia. "In hun land, met al die fans die zo enorm tekeer gaan. Dan is het extra lekker om daar te kunnen staan en te mogen spelen in zo’n sfeer. In onze groepsapp gaat het de hele tijd over wie welk shirt gaat vragen. Toen ik het hoorde, kon ik het niet geloven. Ik dacht dat het een foutje was. Kan het nog steeds niet geloven. Dit is een jongensdroom die uitkomt."

Dinsdag staat Martina op het veld met Messi. "Los van Argentinië, wat al prachtig is. Je hebt de kans om tegen de beste speler ter wereld op het veld te staan. Voor mij en voor mijn teamgenoten is dit echt ge-wel-dig. Mooi dat we dit mogen meemaken tegen een van de grootste voetballanden uit de geschiedenis", aldus de 33-jarige aanvoerder van NAC Breda.

Als aanvoerder heeft Martina geluk. "De jongens heb ik al gezegd dat ik toch echt de eerste persoon ben die in contact komt met Messi, omdat ik als aanvoerder de toss moet doen. Dan pak ik gelijk mijn momentje. Wij spreken Papiaments en Nederlands, omdat we een voormalige Nederlandse kolonie zijn. Maar onze tweede taal is eigenlijk Spaans. Ik spreek een beetje Spaans, hoewel het lastig wordt als ze snel praten. Begrijpen doe ik het wel."

WK-droom

Curacao droomt al jarenlang van het meedoen aan het WK. Het aankomende WK is dé mogelijkheid voor Curacao om zich een keer te kwalificeren. Canada, de Verenigde Staten en Mexico zijn de gastlanden, waardoor zij niet meespelen in de kwalificatie. Costa Rica, Jamaica, Panama en Suriname zijn de hordes op weg naar het WK. Martina denkt dat Curacao een goede kans maakt.

"Als je ziet welke landen in onze regio overblijven, denk ik dat wij voetballend tot de betere teams behoren. De beste spelers van Costa Rica zijn bijna allemaal 35 jaar of ouder. De laatste keer waren wij voetballend veel beter, alleen waren zij scherper in de afronding en fysiek sterker. Daar hebben we het op verloren", zegt Martina.

"We maken nu zeker een kans. Het WK is al een lange tijd mijn doelstelling, daar voetbal ik voor. Helaas verloren we richting Qatar van Panama waardoor we waren uitgeschakeld voor de laatste fase van de kwalificatiereeks met zes teams. Het WK 2026 is mijn laatste kans", besluit de 33-jarige oud-speler van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties