Oud-spelers FC Twente

Mokhtar doet zijn verhaal: "Ik heb niks tegen FC Twente en de supporters"

Mokhtar doet zijn verhaal: "Ik heb niks tegen FC Twente en de supporters"

Youness Mokhtar is terug in Nederland. De aanvaller heeft tot het einde van het seizoen getekend bij FC Eindhoven nadat hij zijn Indonesische avontuur vroegtijdig beëindigde. Zijn gezin was er niet gelukkig waarna werd besloten om zijn contract te ontbinden. Hij kreeg de kans om mee te trainen bij zijn oud-werkgever FC Eindhoven en tekende niet lang daarna een contract tot 1 juli.

Mokhtar debuteerde bij FC Eindhoven als huurling van PSV in het betaald voetbal. Daarna speelde hij een jaar voor PEC Zwolle waarna hij in 2013 tekende bij FC Twente. Een periode waar de aanvaller weinig goede herinneringen aan heeft. Met name de manier waarop hij moest vertrekken doet hem nog altijd pijn.

"Meerdere spelers werden weggepest en zwart gemaakt in de media", vertelt hij in gesprek met Voetbal international. "Mensen nemen dat klakkeloos over. Het ging over mijn inzet, terwijl mensen die mij kennen, weten dat ik me altijd honderd procent inzet. Toch geloofden de mensen het. Ook de supporters. Plots werd ik de boosdoener. Ik moest maar wegwezen, want ik zou niet bij Twente willen blijven. Het was juist andersom, de club wilde van mij af."

"Toen ik later met PEC Zwolle uit bij Twente speelde, werd ik uitgefloten. Ik begreep het niet, want ik had daar een mooie tijd gehad. Mijn familie werd zelfs uitgescholden, waarna ik mijn vinger voor mijn mond hield toen ik later scoorde in De Grolsch Veste. Ik doe dat liever niet, maar de mensen kenden het hele verhaal niet. Ik help het nu graag de wereld uit. Ik heb niks tegen FC Twente en de supporters."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties