Oud-spelers FC Twente

Nkufo gaat geheel nieuwe uitdaging aan en wordt hoofdtrainer bij ambitieuze Zwitserse club

Nkufo gaat geheel nieuwe uitdaging aan en wordt hoofdtrainer bij ambitieuze Zwitserse club

Blaise Nkufo scoorde tussen 2003 en 2010 maar liefst maar liefst 114 doelpunten in 223 competitieduels voor FC Twente. Daarmee is hij topscorer aller tijden van FC Twente in de eredivisie. Na het landskampioenschap in 2010 vertrok de Zwitser naar het Amerikaanse Seattle Sounders, om een jaar later een einde te maken aan zijn spelerscarrière. Daarna was hij nog actief als scout bij FC Twente en richtte hij de voetbalschool Nkufo Academy op.

De inmiddels 48-jarige oud-spits van FC Twente gaat nu voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer bij een club. Nkufo is de nieuwe hoofdtrainer van het Zwitserse Lausanne City FC, een amateurclub die in 2021 werd opgericht. De club komt na de promotie van vorig seizoen uit op het achtste landelijke niveau. Het Britse bedrijf INEOS, dat jaarlijks een miljardenomzet heeft, is eigenaar bij de ambitieuze club die onlangs ook al een nieuwe directeur aanstelde. Nkufo zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2025.

Nkufo had in 2003 al een heel aantal clubs versleten toen hij op huurbasis de overstap maakte van Hannover 96 naar FC Twente. De club raakte na één seizoen overtuigd en nam de spits voor zes ton definitief over van de Duitsers. Het werd een enorm succes. Nkufo groeide uit tot een van de grootste iconen uit de geschiedenis van FC Twente, met het landskampioenschap als absoluut hoogtepunt. Nkufo is natuurlijk nog altijd elke dag bij De Grolsch Veste te zien in de vorm van een standbeeld voor de hoofdingang.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties