Oud-spelers FC Twente

Officier van justitie eist celstraf van twee jaar voor Promes

Officier van justitie eist celstraf van twee jaar voor Promes

Vandaag is de rechtszaak van start gegaan tegen Quincy Promes. De oud-aanvaller van FC Twente wordt ervan verdacht zijn neef Esajas medio 2020 neer te hebben neergestoken tijdens een feestje in Abcoude. Hij wordt niet meer vervolgd wegens poging tot moord of doodslag, maar voor zware mishandeling. De eis is een celstraf van twee jaar.

Promes heeft via een afgeluisterde telefoon zijn vader verteld dat hij zijn neef heeft gestoken. De reden is dat zijn neef eerder een ketting van zijn tante zou hebben gestolen met een waarde van 3.000 euro. De oud-aanvaller van FC Twente stak zijn neef in zijn been waarna omstanders erger wisten te voorkomen.

Justitie acht poging tot moord of tot doodslag niet bewezen, ondanks zijn woorden tegenover zijn vader. "Uit zijn handelingen onvoldoende gebleken zijn dat hij dat echt wilde. En ook nam hij volgens de officier van justitie niet het aanmerkelijke risico dat zijn neef zou overlijden. Hij raakte zijn neef in zijn been", aldus de officier van justitie genoteerd door het AD.

Wel vindt de officier van justitie bewezen dat Promes zijn neef zwaar heeft mishandeld. Promes zou tijdens het opgenomen telefoongesprek ook hebben gezegd dat zijn neef zijn verdiende loon heeft gekregen. Dit wordt hem zwaar aangerekend door de officier van justitie. Vandaar de eis van twee jaar cel.

Promes zelf was niet aanwezig omdat hij het risico loopt opgepakt te worden opgepakt. Hij is namelijk ook nog verdachte in een grote drugszaak, de reden waarom zijn telefoon destijds werd afgeluisterd. Als hij naar Nederland komt dan zal hij worden vastgezet en verhoord. Iets waar Promes niet op zit te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties