Oud-spelers FC Twente

Opmerkelijk: Van Halst gaat naar Ajax en maakt onverwachte rentree in de voetbalwereld

Opmerkelijk: Van Halst gaat naar Ajax en maakt onverwachte rentree in de voetbalwereld

Jan van Halst heeft in het verleden aangegeven wel klaar te zijn met de voetbalwereld, maar maakt volgens de Telegraaf toch zijn rentree. Hij is door Ajax voorgedragen om toe te treden tot de Raad van Commissarissen. In eerste instantie was de verwachting dat Danny Blind deze rol opnieuw zou gaan vervullen, maar hij heeft afgezegd. Van Halst moet de portefeuille technische zaken op zich gaan nemen.

Zijn laatste functie in het betaald voetbal was bij FC Twente. In 2016 nam hij de dubbelrol als commercieel en technisch directeur op zich. Hij deed dit om de club te helpen. Niemand durfde in te stappen omdat er iedere keer weer nieuwe lijken uit de kasten rolden. Het ging mis, want in het seizoen 2017-2018 degradeerde FC Twente naar de Jupiler League, de huidige Keuken Kampioen Divisie. Het betekende ook het einde van Van Halst bij FC Twente.

Jan van Halst is geen onbekende van Ajax. Na negen jaar FC Twente maakte hij in 1999 de overstap naar Ajax. In drie jaar tijd kwam hij tot 44 optredens in Ajax 1 en tussendoor werd hij ook nog verhuurd aan Fortuna Sittard. In 2002 maakte hij de overstap naar Vitesse waar hij nooit meer zijn niveau haalde en besloot te stoppen met het spelen van betaald voetbal.

De terugkeer in de voetbalwereld mag verrassend worden genoemd, maar misschien ook het feit dat FC Twente ook al jaren zoekt naar een commissaris technische zaken met ervaring in het betaald voetbal. Fred Rutten is hier meerdere keren voor gevraagd, maar die durfde de verantwoordelijkheid niet aan en koos voor een adviseursrol. Een andere oud-speler Youri Mulder is nu commissaris bij Schalke '04. Inmiddels is de RvC van FC Twente weer compleet, maar ontbreekt nog altijd een persoon zoals Fred Rutten, Youri Mulder of Jan van Halst met een voetbalachtergrond.

Poll

Zou Van Halst een geschikte Commissaris zijn geweest voor FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties