Oud-spelers FC Twente

Oud-Twente speler Sibum nieuwe hoofdtrainer ambitieus Roda JC

Oud-Twente speler Sibum nieuwe hoofdtrainer ambitieus Roda JC

Bas Sibum (40) gaat komend seizoen voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer van een BVO. De oud-speler van onder andere FC Twente, NEC en Alemannia Aachen heeft een contract getekend bij Roda JC. Hier wordt hij de definitieve opvolger van Jurgen van Streppel die eerder dit seizoen koos voor het technisch directeurschap bij Helmond Sport. Sibum is op dit moment nog assistent-trainer bij FC Emmen.

Sibum is dolblij met de kans die hem wordt geboden door de club waar hij in het seizoen 2007-2008 voor speelde. "Ik hoef er niet geheimzinnig over te doen. Ik ben er hartstikke trots op dat ik deze kans ga krijgen. Het is ook nog bij een club, waar ik als speler een jaar voor heb gespeeld. Dat maakt het extra leuk", vertelt hij in gesprek met de Telegraaf. Voor hem wacht een flinke uitdaging, want de Limburgers zijn ambitieus en willen zo snel mogelijk terug naar de eredivisie.

Ook bij Roda JC zijn ze blij met het opnieuw binnenhalen van Sibum vertelt technisch manager Jorden Peters. "Na het vertrek van Jurgen Streppel in de winter van 2022 is Bas bij ons op de radar gekomen. Destijds hebben wij al gesprekken gevoerd met Bas over de invulling van de positie als hoofdtrainer van Roda JC. Samen met Rob Servais (Manager Voetbalzaken) hebben we deze gesprekken de afgelopen periode weer opgepakt.

"We zijn enorm tevreden dat we in Bas onze nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden", vervolgt manager voetbalzaken Rob Servais. "Bas heeft natuurlijk als voetballer zelf in Kerkrade gespeeld. Hij kent daardoor het DNA van de club en is bekend met de koempelmentaliteit. Bas past met zijn werkethiek, speelwijze en enorme winnaarsmentaliteit perfect bij het Roda JC dat we nastreven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties