Oud-spelers FC Twente

Promes ontspringt de dans en is onderweg naar Rusland

Promes ontspringt de dans en is onderweg naar Rusland

Quincy Promes was met zijn ploeg Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai. De oud-speler van FC Twente werd kort voor zijn vertrek aangehouden door de lokale politie. Hij werd volgens de Russische media aangehouden op grond van verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeluk, waarbij hij de locatie na het ongeval ontvluchtte. Hiermee leek een uitlevering aan Nederland, waar hij een lange celstraf moet uitzitten, mogelijk. Echter kan dat plan van tafel.

Op maandag maakte diverse Russische media, waaronder SportExpress, bekend dat Promes is vrijgelaten en naar Rusland mag reizen. Eerst zou hij mogelijk in de gevangenis in de Verenigde Arabische Emiraten belanden, maar nu lijkt hij er onderuit te komen met een boete. Diezelfde media melden dat hij zelfs mee kan doen aan het duel tegen Farak Voronezj, dat voor zondag op de planning staat.

Promes is vervolgd in Nederland en moet hier nog een gevangenisstraf uitzitten van in totaal zevenenhalf jaar. Met de aanhouding leek een uitlevering aan zijn geboorteland mogelijk, maar met de vrijlating van de voetballer is dat niet meer mogelijk. Hiermee ontspringt de linksbuiten de dans en reist hij naar verluidt op dinsdag terug naar het voor hem 'veilige' Rusland. Hier heeft Nederland namelijk geen uitleveringsverdrag mee, dus heeft hij daar niets vrezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties