Oud-spelers FC Twente

Pusic langer bij Feyenoord: Kampioenstrainer FC Twente tekent nieuw contract

Pusic langer bij Feyenoord: Kampioenstrainer FC Twente tekent nieuw contract

Marino Pusic blijft langer verbonden aan Feyenoord. De oud-trainer van FC Twente heeft zijn contract met een jaar verlengd. Zijn huidige contract liep af op 1 juli 2024 en nu op 1 juli 2025. Pusic is bij Feyenoord de assistent-trainer van Arne Slot.

"Ik voel me heel erg op mijn plek bij Feyenoord. Elke dag stap ik weer met plezier het veld op en de samenwerking met de spelers en de rest van de staf is ongelofelijk prettig. Dat de club ook met mij verder wil zie ik als een bevestiging voor de weg die we met z’n allen zijn ingeslagen. Daar wil ik graag nog langer onderdeel van uitmaken en bouwen aan nog meer succes", aldus de assistent op de site van Feyenoord.

Pusic werd in 2015 door Ted van Leeuwen als kroonprins van het trainersgilde naar FC Twente gehaald. Na het ontslag van Gertjan Verbeek nam hij het stokje over, wetende dat hij degradatie naar de eerste divisie niet meer kon voorkomen.

Hij kreeg een vaste aanstelling en als taak FC Twente binnen een jaar terug te brengen naar de eredivisie. Dit lukte en FC Twente werd met afstand kampioen. Vlak daarna kreeg Pusic te horen dat Van Leeuwen niet met hem verder wilde en moest hij FC Twente als kampioen verlaten.

Van Leeuwen zette Gonzalo Garcia Garcia voor de groep die zonder coronacrisis hoogstwaarschijnlijk zou zijn gedegradeerd met FC Twente. Pusic werd benaderd door Arne Slot en ging bij AZ aan de slag als assistent-trainer. Toen Slot in 2021 de overstap maakte naar Feyenoord nam hij Pusic mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties