Oud-spelers FC Twente

Pusic stunt met nieuwe club in Champions League tegen Europese grootmacht

Pusic stunt met nieuwe club in Champions League tegen Europese grootmacht

Marino Pusic is sinds kort de nieuwe trainer van het Oekraïense Shakhtar Donetsk. De oud-trainer van FC Twente is goed begonnen bij zijn nieuwe club, hij wist namelijk op dinsdagavond met 1-0 te winnen van FC Barcelona. Pusic begon twee weken geleden bij zijn nieuwe club, nadat hij Feyenoord en Arne Slot verliet als assistent-trainer.

Marino Pusic begon zijn eerste wedstrijd als nieuwe oefenmeester van Shakhtar Donetsk in een wedstrijd tegen FC Barcelona, die met 2-1 werd verloren in Spanje. Twee weken later kreeg Pusic het voor elkaar om met zijn team de Europese grootmacht met 1-0 te verslaan, via een fraaie kopgoal van spits Danylo Sikan.

De selectie van Shakhtar Donetsk heeft jarenlang bekend gestaan als een selectie met veel Braziliaanse spelers die daarna de top competities van Europa instromen. Namen als Willian, Fred en Luiz Adriano hebben allemaal een verleden in Oekraïne. Echter, door de oorlog is dit aantal flink afgenomen en bestaat de selectie van Pusic merendeels uit Oekraïense spelers, wat de prestatie alleen maar indrukwekkender maakt.

De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van Hamburger SV, waar Shakhtar Donetsk naar is uitgeweken vanwege de oorlog in Oekraïne. Pusic benadrukte na de wedstrijd nogmaals de noodzaak van de situatie in het thuisland van zijn ploeg. "Dit is een belangrijke zege voor het Oekraïense voetbal. Het is niet eenvoudig. Maar het is belangrijk dat wij het land in Europa kunnen vertegenwoordigen zoals we vanavond hebben gedaan.”

Door deze stunt van Pusic met zijn team is er nog uitzicht om te overwinteren in de Champions League. "Dat zou onder deze omstandigheden fantastisch zijn voor de club. Maar het is ook nog een geweldige prestatie als we door kunnen gaan in de Europa League”, aldus de oud-trainer van FC Twente in de Telegraaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties