Oud-spelers FC Twente

'Rugnummer 10 moet ter ere van Ruiz met pensioen bij LD Alajuelense'

'Rugnummer 10 moet ter ere van Ruiz met pensioen bij LD Alajuelense'

Alex López speelt al bijna vijf jaar bij LD Alajuelense, de club waar FC Twente op het trainingskamp in Costa Rica twee keer tegen speelde. Toen Bryan Ruiz in 2020 terugkeerde bij 'La Liga', gaf López zijn rugnummer 10 aan Ruiz. Nu het icoon gestopt is, is López niet van plan om weer met rugnummer 10 te gaan spelen. Sterker nog, het rugnummer mag wat de Hondurese middenvelder betreft helemaal met pensioen.

"Ik ging naar rugnummer 11 en daar blijf ik bij", vertelt López tegenover Diario Extra. "Naar mijn mening moet rugnummer 10 helemaal met pensioen voor een tijdje, omdat Bryan een idool is voor onze fans. We moeten hem het respect geven dat hij verdient."

López kijkt terug op mooie ontmoetingen met FC Twente. "We moeten Twente bedanken dat ze hier zijn gekomen voor de aanvoerder. Wij hebben ervan geprofiteerd. Een internationale wedstrijd helpt ons zowel in internationale als lokale toernooien. Het was belangrijk dat de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer goed ging. We moeten nog veel verbeteren, maar het is belangrijk om goed te beginnen", aldus de middenvelder.

López schoot in het tweede duel tussen LD Alajuelense en FC Twente op prachtige wijze de 3-0 binnen vanuit een vrije trap (zie onderstaande video). "Ik bedank God dat ik het team kon helpen met de goal. Het heeft geholpen bij het boeken van de overwinning en de fans vonden het leuk. We moeten nu verder werken en hopelijk komen er dan meer van dit soort doelpunten", besluit López.

De prachtige goal van López (zie 1:00)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties