Oud-spelers FC Twente

Schreuder ontslagen bij Ajax na evenaren negatief clubrecord uit 1965

Schreuder ontslagen bij Ajax na evenaren negatief clubrecord uit 1965

Alfred Schreuder is niet langer de hoofdtrainer van Ajax. Het bestuur koos ervoor om de oefenmeester te ontslaan na de blamage in eigen huis tegen FC Volendam. De ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen de Wijdbroeken die in de tweede helft zelfs op een 1-0 voorsprong kwamen. Het nieuws werd naar buiten gebracht door de eveneens bekritiseerde Ajax-directeur Edwin van der Sar.

"Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke. Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren." Hierin slaagde hij niet.

De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang.”

Schreuder neemt bij Ajax afscheid met het evenaren van een stokoud negatief clubrecord van langste reeks zonder overwinningen in de eredivisie. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1965, het oprichtingsjaar van FC Twente. Naast Schreuder is ook zijn assistent Matthias Kaltenbach ontslagen. Michael Reiziger en Richard Witschge leiden voorlopig de trainingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties