Oud-spelers FC Twente

Tecatito Corona keert terug in Mexico: Dit bedrag ontvangt FC Twente

Tecatito Corona keert terug in Mexico: Dit bedrag ontvangt FC Twente

Tecatito, in het verleden beter bekend als Jesús Corona, keert terug in Mexico. De dertigjarige vleugelspeler verkast naar CF Monterrey, de club die hem in 2013 voor 3,5 miljoen euro aan FC Twente verkocht. Voor datzelfde bedrag haalt CF Monterrey Tecatito nu terug. De Mexicaan wordt overgenomen van Sevilla FC, waar hij geen basisplaats meer had.

Natuurlijk profiteert ook FC Twente van de transfer door de zogenaamde solidariteitsvergoeding, die elke oud-club ontvangt bij een transfer van een speler. FC Twente ontvangt één procent van het bedrag waarvoor Tecatito is verkocht. Dit betekent dat er 35.000 euro zal worden overgemaakt naar Enschede.

FC Twente kocht de Mexicaan in 2013 op twintigjarige leeftijd. Na twee succesvolle seizoenen werd Tecatito voor 10,5 miljoen euro verkocht aan FC Porto. Daar speelde de vleugelaanvaller, die later ook als rechtsback en rechtermiddenvelder werd gebruikt, maar liefst 6,5 seizoenen. Daarna vertrok hij voor drie miljoen euro naar Sevilla FC.

In Spanje had Tecatito pech: hij raakte begin vorig seizoen zwaar geblesseerd en kon lange tijd niet in actie komen. Daarna kwam Tecatito niet meer veel aan spelen toe, waardoor de dertigjarige speler ervoor heeft gekozen om terug te keren naar CF Monterrey, de Mexicaanse club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Tecatito werd al langer in verband gebracht met een terugkeer naar de club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties