Oud-spelers FC Twente

Ten Hag bijt terug richting 'subjectief' Liverpool-icoon Carragher na herhalende kritiek

Ten Hag bijt terug richting 'subjectief' Liverpool-icoon Carragher na herhalende kritiek

Erik ten Hag werd in zijn beginperiode bij Manchester United nog veel geprezen, maar dat is nu wel anders. Dit seizoen is het spel van 'United', dat door veel blessures wordt geplaagd, matig. The Red Devils, eerder dit seizoen door FC Bayern München, Galatasaray en FC Kopenhagen uitgeschakeld in de Champions League, staan momenteel op de zesde plaats in de Premier League. De achterstand op de top vier, dat volgend seizoen Champions League zal gaan spelen, is maar liefst acht punten.

Afgelopen weekend werd op Old Trafford met 1-2 verloren van Fulham FC. Ten Hag bleef na de wedstrijd vol goede hoop. "Na één nederlaag moet je het grotere plaatje zien en het grotere plaatje ziet er heel goed uit", zei hij. Daar was analist en Liverpool FC-icoon Jamie Carragher het niet mee eens. "Zo heb ik een team nog nooit zien verdedigen", zei de voormalig centrumverdediger bij Sky Sports. "Ze zetten hoog druk, terwijl de defensie inzakt. Dat is onmogelijk, je kan dat niet allebei tegelijk doen."

De zoveelste keer dat Carragher kritiek leverde schoot Ten Hag deels in het verkeerde keelgat. Hij werd bij de persconferentie van Manchester United, dat vanavond om 20:45 uur in de FA Cup speelt tegen Nottingham Forest (nummer zeventien Premier League), gevraagd naar de kritiek van Carragher en reageerde daar als volgt op.

"Sommige analisten zijn heel objectief in hun reacties en hebben hele goede adviezen. Sommigen zijn heel subjectief - Jamie Carragher is er daar één van. Vanaf de eerste minuut heeft hij kritiek geleverd en nu wil hij zijn punt maken. Over het eerste half uur had hij een punt. Fulham had wat verrassingen op het middenveld, we moesten op zoek naar oplossingen. Die vonden we na een half uur."

"Ik was niet blij met hoe we verdedigden, al helemaal over de linkerkant, hoe we daar drukzetten. Ze braken vooral in het eerste half uur meerdere keren uit over de linkerkant. Dat mag niet gebeuren. Dat heeft te maken met bereidwilligheid, 'spirit' en passie. De afgelopen weken was dat wel heel goed van dit team en daarom wonnen we wedstrijden. Ik weet dat voetballers geen robots zijn. Soms hebben ze slechte dagen. Het is onacceptabel en we moeten het beter doen, maar de afgelopen weken hebben we heel heel goed gedaan", besluit Ten Hag.

Ten Hag deed het de weken voor de nederlaag tegen Fulham FC helemaal niet zo slecht in de Premier League. De laatste nederlaag dateerde nog van 30 december, terwijl daarna knappe overwinningen werden geboekt op bezoek bij nummer negen Wolverhampton Wanderers (3-4) en nummer vier Aston Villa (1-2). Vanavond om 20:45 speelt Manchester United de uitwedstrijd tegen Nottinham Forest in de achtste finales van de FA Cup, voordat Manchester City dit weekend de tegenstander is in het Etihad Stadium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties