Oud-spelers FC Twente

Ten Voorde herinnert: "Toen keken ze bij FC Twente vreemd op naar Promes"

Ten Voorde herinnert: "Toen keken ze bij FC Twente vreemd op naar Promes"

Quincy Promes werd afgelopen week gearresteerd. De oud-aanvaller van FC Twente veroorzaakte daar onlangs, toen hij met Spartak Moskou op trainingskamp was in Dubai, een auto-ongeluk, waarna hij doorreed. Het is nu wachten totdat de aanvaller uitgeleverd wordt naar Nederland. In zijn FC Twente-tijd leek er nog niet zoveel aan de hand met Promes, al weet clubwatcher Leon ten Voorde zich nog wel iets te herinneren.

"Voor Quincy Promes begon het succes allemaal in Enschede en bij een juwelier in Hengelo - waar je niet voor wat kraaltjes komt - raakte hij voor het eerst van het padje", begint Ten Voorde zijn column in TC Tubantia. "Bij FC Twente vonden ze hem in die dagen eigenlijk best een guitig ventje, maar ze keken wel wat vreemd op toen hij zijn aangeschafte goudvoorraad van - ik citeer uit het werk van de bescheiden ondernemer - 'dé fashionjuwelier van de regio Hengelo, Borne, Enschede en Oldenzaal' showde aan de buitenwacht. Met de wetenschap van nu mogen ze bij die fashionjuwelier blij zijn dat Promes keurig heeft betaald." Zie de video waarin Promes zijn juwelen showt in een video.

Ten Voorde vindt Promes een klassiek gevalletje van iemand die z'n hand heeft overspeeld. Hij vreesde namelijk niet voor Nederland, zoveel werd wel duidelijk. "Maar waar hij geen rekening mee had gehouden is, dat wij hier pas echt streng worden bij verkeersovertredingen. Promes veroorzaakte in Dubai een aanrijding en dat is ongetwijfeld de trigger geweest, waardoor ons Openbaar Ministerie niet langer meer met zich liet spotten."

"Als Vladimir hem ongemoeid laat - die wil nog wel eens een vliegtuig uit de lucht halen of van bestemming laten veranderen - dan komt Promes binnen afzienbare tijd op Schiphol aan. Laten we Quincy Promes bij thuiskomst de aandacht geven waar hij altijd zo naar hunkert. Een erehaag, vol in de schijnwerpers, met de groetjes van de fashionjuwelier", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties