Oud-spelers FC Twente

Ugalde kent uiterst ongelukkige start bij Spartak Moskou

Ugalde kent uiterst ongelukkige start bij Spartak Moskou

Manfred Ugalde werd in januari de duurste uitgaande transfer van FC Twente ooit. Voor een bedrag van maar liefst vijftien miljoen euro, inclusief twee miljoen euro aan bonussen, werd de Costa Ricaan verkocht aan Spartak Moskou. Ugalde heeft een uiterst ongelukkige start gekend in Rusland: hij sloot het competitieseizoen doelpuntloos af.

Ugalde speelde tot dusver twaalf competitiewedstrijden voor Spartak Moskou. Negenmaal stond hij in de basis, driemaal viel hij in. In deze wedstrijden wist hij nog geen enkele keer te scoren. In de Russische beker scoorde hij in vijf wedstrijden wel eenmaal tegen Zenit Sint-Petersburg. Bekijk het doelpunt onderaan het artikel.

Ugalde kende bij FC Twente dit seizoen ook een lastige start. De eerste zeven competitiewedstrijden wist hij niet te scoren. Toen de eerste er eenmaal inzat, op bezoek bij Fortuna Sittard, begon het echter te lopen bij de 22-jarige spits. In totaal eindigde Ugalde op zeven goals en zes assists in achttien wedstrijden. Vlak voor zijn vertrek scoorde hij nog tweemaal tegen AZ, waarmee hij FC Twente op een voorsprong van vier punten zette ten opzichte van de Alkmaarders. Deze voorsprong werd nooit meer uit handen gegeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties