Oud-spelers FC Twente

Van der Heyden duikt op in Noorwegen voor stage bij Bryne FK

Van der Heyden duikt op in Noorwegen voor stage bij Bryne FK

Voormalig FC Twente-speler Jelle van der Heyden hoopt deze winter een nieuwe club te vinden. De 27-jarige middenvelder heeft besloten zijn Deense werkgever Vendsyssel FF na drieënhalf jaar te verlaten op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vandaag komt het nieuws dat hij is opgedoken in Noorwegen. Hier loopt hij stage bij Bryne FK dat actief is op het tweede niveau.

De middenvelder maakte in 2018 deel uit van de selectie die degradeerde uit de eredivisie. Tijdens het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kwam de middenvelder nog tot 19 optredens, maar na het kampioenschap en de promotie was het einde verhaal bij FC Twente. De nieuwe trainer Gonzalo Garcia Garcia maakt al snel duidelijk dat hij hem niet nodig had. Van der Heyden kwam in totaal tot 58 wedstrijden in het eerste van FC Twente.

Van der Heyden tekende bij Vendsyssel FF, de club van de vader van een andere oud Twente-speler Joachim Andersen. Hij speelde hier tot dusver 95 officiële wedstrijden waarin hij één keer scoorde en zeven assists leverde. Met een vracht aan ervaring hoopt hij nu een volgende stap te gaan maken. Hij krijgt nu de kans bij het relatief onbekende Bryne FK.

De club speelt in het plaatsje Bryne dat ligt in het Zuid-westen van Noorwegen. Bryne heeft zo'n 12.000 inwoners en het stadion biedt plaatst aan 4.000 van hen. Van deze 4.000 plaatsten zijn er 2.500 zitplekken. Bryne FK speelde in 2003 voor de laatste keer op het hoogste niveau. Na 13 jaar op het tweede niveau degradeerde het eind 2016 opnieuw. Na vier seizoenen knokken lukt het om in 2020 kampioen te worden en weer terug te keren op het tweede landelijke niveau. De ploeg werd in 2021 10e en afgelopen december 11e.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties