Oud-spelers FC Twente

Verbeek maakt gehakt van 'slapjanus' Van Dijk: "Zou meteen zijn band afnemen"

Verbeek maakt gehakt van 'slapjanus' Van Dijk: "Zou meteen zijn band afnemen"

Het Nederlands elftal heeft er geen beste eerste interlandperiode onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman opzitten. Oranje verloor eerst met 4-0 van Frankrijk en wist het kleine Gibraltar vervolgens niet met indrukwekkende cijfers opzij te schuiven: het werd 3-0. Gertjan Verbeek is kritisch, vooral op aanvoerder Virgil van Dijk.

"Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zo slap", vertelt de oud-trainer van FC Twente bij de Sportcast van Omrop Fryslân. "Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt."

"En straks gaat Koeman over naar 5-3-2 en is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen. Het is de zittende trainer een vuist in zijn reet steken", aldus Verbeek.

Verbeek is niet enthousiast over het spel van de Liverpool-verdediger, die het hele seizoen al niet echt in vorm is. "Hij moet veel meer betekenen als aanvoerder. Hij moet de boel neerzetten. Het overkomt hem. Hij laat op een gegeven moment Geertruida verzuipen en dan staat hij daar na de eerste goal, zo van: blablabla. Waar was hij dan?", besluit Verbeek zijn tirade.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties