Oud-spelers FC Twente

Verrassend: Oud-publiekslieveling Seys (27) gaat spelen bij derdeklasser

Verrassend: Oud-publiekslieveling Seys (27) gaat spelen bij derdeklasser

Dinsdagavond is een wel heel opvallende en verrassende transfer aangekondigd. Op 27 jarige-leeftijd gaat Dylan Seys, voormalig publiekslieveling bij FC Twente, spelen bij vv Bruheze uit Helmond. De amateurclub is actief in de derde klasse, het niveau waarop bijvoorbeeld ook MVV'29 uit Harbrinkhoek/Mariaparochie en DSVD uit Deurningen spelen. Daarmee stopt hij met betaald voetballen.

Seys speelde de afgelopen jaren nog voor Helmond Sport, AE Kifisias (toen op tweede niveau Griekenland) en is dit seizoen smaakmaker bij Bocholt VV, dat op het vierde Belgische niveau speelt. Toch is het voor Seys, die heeft besloten dat voetbal geen topprioriteit meer voor hem is, een logische keuze om te gaan spelen bij vv Bruheze.

Dat heeft te maken met een zware knieblessure die de 27-jarige aanvaller opliep in zijn tijd in Griekenland, zo vertelt hij in gesprek met Eindhovens Dagblad. "Ik ben nooit écht meer de oude geworden", zegt Seys. "Ik loop nu elke week tegen pijntjes aan, daar word ik soms ongelukkig van. Ik moet de hele week herstellen om op zaterdag een wedstrijd te spelen. Mijn lichaam houdt het op dit niveau misschien nog twee, drie jaar vol. En rijk word ik er niet van. Dus dan moet je streng zijn voor jezelf."

"Mentaal is het wel een zware beslissing geweest, hoor. Mijn hele leven heeft altijd om voetbal gedraaid, vanaf de jeugd bij Club Brugge al. En ik speel nu nog op een goed niveau, maar het is ook geen FC Twente of RKC. Daarom kies ik puur voor mijn geluk", aldus Seys, die niet totaal onbekend is bij vv Bruheze: hij keek onlangs al een wedstrijd van vv Bruheze omdat de neven van zijn vriendin, Wim en Ian Gerrits, er spelen. Hij raakte meteen verliefd op de club. "Wim en Ian zijn vrienden van me geworden. Ik heb een goede band met hen en ben zelf ook een sfeermaker. Met die sfeer zit het bij Bruheze wel goed."

Seys kan het voetballen nu gaan combineren met een baan in de metaalrecycling. "We spelen op zondag, dat is goed te combineren. En we wonen net over de grens, op 25 minuutjes van Helmond, dus ook dat is ideaal. Ik volg vooral mijn hart. Al snap ik dat mensen er raar van opkijken", besluit Seys.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties