Oud-spelers FC Twente

Virgil Misidjan vertrok na twee seizoenen transfervrij bij FC Twente. De inmiddels dertigjarige linksbuiten koos voor een avontuur in Saudi Arabië bij Al-Tai SC. Daar is Misidjan basisspeler, maar scoren deed hij nog niet. Tot vrijdag. Toen scoorde de vleugelflitser tegen de club van Cristiano Ronaldo, Sadio Mané en Anderson Talisca.

Al-Tai was voor de wedstrijd de nummer twaalf van de achttienkoppige Saudi Pro League, het Al Nassr FC van Ronaldo en co was de nummer vijf. Al Nassr had de eerste twee competitiewedstrijden verloren, maar won er vervolgens vijf achter elkaar.

In de 32e minuut maakte Al Nassr de 0-1 door een mooi doelpunt van de Braziliaan Talisca. Lange tijd bleef het 0-1, maar uiteindelijk was Virgil Misidjan daar om in de 79e minuut de 1-1 te maken. Ondanks dat de linksbuiten tegen het been van doelman Nawaf Al-Aqidi schoot, ging de bal in het doel. Helaas werd het in de 87e minuut nog 1-2 door een benutte strafschop van Ronaldo, die daarmee een stunt voorkwam. Bekijk de doelpunten in de video's onderaan het artikel.

Misidjan maakte zijn eerste goal in Saudi Arabië. In de zevende voorgaande wedstrijd kwam hij tot geen enkel doelpunt of assist. Al-Tai staat na acht wedstrijden op de twaalfde plaats met zeven punten, maar speelde al wel tegen vijf clubs die in de top zeven staan.